Valideringsdelegationen har avslutat sitt uppdrag

Valideringsdelegationen har i dag, den 13 januari 2020, avslutat sitt uppdrag och överlämnat förslag om validering för kompetensförsörjning och livslångt lärande till utbildningsminister Anna Ekström.

Läs hela artikeln: Valideringsdelegationen har avslutat sitt uppdrag

Valideringsdelegationens slutbetänkande är överlämnat till Utbildningsdepartementet

Ordförande Anders Ferbe har överlämnat slutbetänkandet SOU 2019:69 Validering – för kompetensförsörjning och livslångt lärande till utbildningsminister Anna Ekström. Pressmeddelande och betänkande hittar du här.

Läs hela artikeln: Valideringsdelegationens slutbetänkande är överlämnat till Utbildningsdepartementet

Pressträff klockan 13.00 i dag

I dag, måndag 13 januari 2020, bjuder Valideringsdelegationen in till pressträff. Ordförande Anders Ferbe presenterar slutbetänkandet med förslag om validering för kompetensförsörjning och livslångt lärande, så att fler personer ska kunna få sin kompetens validerad.

Läs hela artikeln: Pressträff klockan 13.00 i dag

Unionen och Svenskt Näringsliv vill att regeringen agerar i valideringsfrågan

I en debattartikel i SvD skriver företrädare för Unionen och Svenskt Näringsliv att om regeringen menar allvar med att den vill främja det livslånga lärandet och underlätta kompetensförsörjningen förväntar de sig att de förslag Valideringsdelegationen lagt för ett och ett halvt år sedan snarast genomförs.

Läs hela artikeln: Unionen och Svenskt Näringsliv vill att regeringen agerar i valideringsfrågan