– För mig är Jobskills och valideringsfrågan bästa vänner

– Jobskills är en digital tjänst för personer som är nya i Sverige och som vill synliggöra sin kompetens för relevanta arbetsgivare. Det är också en tjänst där arbetsgivare som vill hitta ny kompetens kan skapa kontakt med dessa personer, berättar Daniel Birnik på Arbetsförmedlingen. Tjänsten är framtagen för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden för personer som är nya i Sverige.

Läs hela artikeln: – För mig är Jobskills och valideringsfrågan bästa vänner

Stort engagemang och många nya kontakter!

Fredagen den 5 oktober samlades personer från hela Sverige i Stockholm; från Boden i norr till Lund i söder. Anledningen var den konferens om regional samverkan om validering som Valideringsdelegationen bjudit in till. Representanter från regioner, kommuner, vuxenutbildning, lokala arbetsförmedlingar, högskolan samt arbetslivet var där.

Läs hela artikeln: Stort engagemang och många nya kontakter!